Vrijwilligerswerk

Overig aanbod

Naast een bijbaan of het lopen van een stage zijn er een hoop andere dingen die je kunt doen naast je studie, denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Dit is niet alleen leuk om te doen, het staat goed op je CV en vergroot je netwerk. Als je interesse hebt in een van onderstaande functies, neem dan direct contact op met de aanbieder van de stage! Zelf een stage aanbieden? Stuur een mailtje naar het bestuur op: ubbo@rug.nl!


Vrijwilligerswerk: Seniorencolleges 

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is op zoek naar jou! Het leukste project van het land wil nóg meer senioren bereiken en is daarom op zoek naar geschikte student-docenten!


Oud geleerd jong gedaan

OGJG organiseert interactieve colleges aan senioren gegeven door enthousiaste studenten. Doordat dit in de leefomgeving van de senioren gebeurt, bieden wij 4000 senioren per jaar de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen en actief plezier te beleven.


Als student-docent:

  • Ontvang je een training;
  • Geef je les aan een geïnteresseerd publiek;
  • Lever je een bijdrage aan de maatschappij;
  • Bouw je aan je CV.


Interesse? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar anne-goaitske@ogjg.nl.


Vrijwilligerswerk: Buddyproject van Villa Pinedo

Aan alle studenten in Nederland met gescheiden ouders,

Met deze brief willen wij jullie laten weten dat er veel kinderen van gescheiden ouders zijn die steun nodig hebben. Wij zetten onze ervaringen dagelijks in om deze kinderen een steuntje in de rug te bieden. ‘Wij’ zijn de online Buddy’s van Villa Pinedo en hebben ook gescheiden ouders. Ook jij kunt met jouw ervaring iets positiefs doen, kinderen steunen in een moeilijke periode. Als jouw ouders ook niet meer samen zijn weet je namelijk als geen ander hoe dat voelt.


Villa Pinedo

Veel kinderen van gescheiden ouders hebben behoefte aan iemand die er voor hen is. Een luisterend oor zonder oordeel is vaak al genoeg. Iemand die vraagt hoe het met ze gaat en hen een hart onder de riem steekt. Iemand waarmee je alles kan bespreken en waarmee je kan delen hoe leuk het weekend was, zeker wanneer een ouder dat liever niet wil horen. Veel kinderen zeggen dat ze zich door een Buddy écht gehoord en begrepen voelen.


Villa Pinedo is een online platform waar jongeren tussen 18-26 jaar met gescheiden ouders andere kinderen met dezelfde ervaring ondersteunen. Wist je dat er inmiddels al duizenden kinderen een Buddy hebben (gehad)? En ook JIJ kan een online Buddy worden! Bij Villa Pinedo kom je in contact met veel andere jongeren en krijg je training en coaching. Het kost niet veel tijd want al het contact gaat via de MyBuddy App. Dus onderweg in de trein of terwijl je wacht op je koffie. En het staat nog eens goed op je CV ook!


Dus, mogen wij jou een paar dingen vragen?

  • Check de website van Villa Pinedo
  • Schrijf je in voor een van de trainingsdagen en word Buddy!
  • Deel deze brief met al je vrienden en mede-studenten
  • En als je zelf vragen hebt mag je die natuurlijk ook altijd aan ons stellen :)


Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om deze brief te lezen. We hopen jou te ontmoeten tijdens een training als nieuwe Buddy!

Namens alle Buddy’s van Villa Pinedo

-X-

Onze sponsoren