Career Minor

Career Minor

De Career Minor is, in tegenstelling tot de meeste curricula aan de RUG, direct gericht op de werkvloer. Het heeft tot doel jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten, door het versterken van je kennis van de sector en het aanleren van vaardigheden die nuttig zijn in het werkveld. Tijdens de minor ontmoet je onder andere experts uit het werkveld, doe je praktijkgerichte opdrachten en leer in je in teamverband werken. De minor wordt afgesloten met een stage of een groepsopdracht. Hieronder lees je over de ervaringen van Ubboianen. Voor meer informatie kan je hier klikken


Iris Bartels

Studiejaar: 2018-2019

De Career Minor van de Faculteit der Letteren laat studenten kennismaken met het uiteenlopende werkveld van Humanities. Gedurende het eerste blok van de minor volg je twee vakken: Humanities at Work en een keuzevak (afgelopen jaar: Een veilige wereld, een veilig Nederland, International Governance and Sustainable Livelyhood en Sustainable City). Tijdens de colleges van Humanities at Work komen allerlei gastsprekers uit verschillende werkvelden aan bod, zoals Shell, Cordaid, de erfgoedsector en de Rijksoverheid. Naast deze colleges volg je workshops over o.a. interculturele communicatie, entrepreneurship en sollicitatietechnieken. Het keuzevak geeft verdere thematische verdieping aan de hand van (gast)colleges.

Tijdens het tweede blok kun je kiezen voor een stage of een teamopdracht voor een professionele organisatie. De stage dien je zelf te regelen en de teamopdrachten worden vanuit de minor uitgevaardigd, maar je dient hier nog wel voor te solliciteren. Vervolgens werk je gedurende acht weken aan een vraagstuk uit de praktijk, zoals onderzoek naar de aantrekkelijkheid van Defensie als werkgever en het presenteren van een beleidsplan aan de hand van de onderzoeksresultaten.

Onze sponsoren