Facultaire Minor

Facultaire Minoren

Wil je graag een master doen die niet direct aansluit op je bachelor of ben je geïnteresseerd in een ander wetenschapsgebied? De Facultaire Minor kan dienen om de overstap naar een andere master gemakkelijker te maken (in dat geval ook wel een 'premaster') of om over de muren van je eigen opleiding heen te kijken. Elke Facultaire Minor bestaat uit een module waarin de theorie en methodologie van het nieuwe vakgebied wordt geïntroduceerd en een of enkele verdiepende modules.


Monique Osinga

Minor: IRIO

Studiejaar: 2018-2019

Ik heb in mijn derde jaar gekozen voor een facultaire pre-masterminor International Relations en International Organization. Deze premasterminor bereidt je voor op het doen van een master in International Relations. Omdat de studie IRIO in dezelfde faculteit zit als Geschiedenis, hebben de studies veel met elkaar gemeen. Daardoor is het mogelijk om slechts met een pre-masterminor van een studie binnen deze faculteit daarna ook de masters te kunnen doen.

Omdat ik interesse heb in het doen van een master in International Relations, en ik de studie zelf interessant vind, heb ik hiervoor gekozen. Zelf vond ik de premaster minor erg goed te doen! Wel wordt er meer van je verwacht als het gaat om de hoeveelheid werk, maar de stof die je moet verwerken is niet moeilijker dan bij Geschiedenis. Ik moest wat wennen aan het wekelijks inleveren van vrij grote assignments, maar het is naar mijn idee prima te doen. De premasterminor is geheel in het Engels, maar dit went snel.

Wat ik vooral erg leuk vond was het verschil in perspectief tussen IR en Geschiedenis. Daarnaast zit je met verschillende mensen afkomstig van verscheidene studies in één werkgroep, van Psychologie tot Midden-Oosten studies. Je hebt van alles te bespreken tussendoor en dus was het altijd gezellig tijdens de seminars. Het is erg leuk om een keer essays te schrijven vanuit een ander oogpunt.

De vakken waren ook erg interessant. Het zijn drie vakken van tien ECTS die het gehele semester doorlopen, het zijnde een theoretische vak, een methodologisch vak en een wat algemener vak. Voor alle drie de vakken schrijf je één of meerdere essays, dus het zijn allemaal schrijfvakken. Je hebt dan voornamelijk ook werkcolleges. Voor het algemene vak heb je ook nog een hoorcollege, waar je stof krijgt dat je voor het werkcollege gebruikt om vragen te beantwoorden.

Ik heb het erg naar mijn zin gehad, en hopelijk heb ik jullie een beetje warm kunnen maken voor een premaster minor. Het is voornamelijk erg interessant en handig om te doen, wanneer je het idee hebt een andere master te willen doen dan binnen Geschiedenis.


Onze sponsoren