Commissiepunten

Commissiepuntenwedstrijd

Elk jaar strijden alle commissies om de felbegeerde titel van 'meest actieve commissie'. Het idee is simpel: de commissie die aan het eind van het jaar de meeste punten haalt, wint de competitie. Het systeem werkt als volgt:

 

Hoe verdienen we punten?

Als commissie verdien je punten voor je aanwezigheid op activiteiten. Voor een aanwezigheid van de helft van de commissie is een punt te verdienen en voor een voltallige commissie zijn twee punten te verdienen. Bij een oneven aantal commissieleden wordt ‘de helft’ vastgesteld door naar boven af te ronden.*

De punten worden alleen toegerekend wanneer alle aanwezige commissieleden op de foto staan. De foto moet gemaakt zijn door het bestuur.


* Een commissie van bijvoorbeeld zeven personen, moet dus met vier commissieleden aanwezig zijn om punten te verdienen.


Welke activiteiten tellen mee?

Praktisch alle activiteiten van Ubbo tellen mee. Uitzonderingen zijn activiteiten die in het weekend plaatsvinden en activiteiten waarbij sprake is van loting.
Er zijn zelfs activiteiten die dubbele punten opleveren! Dat is het geval bij de ALV’s en het commissieweekend.


Hoe weet ik hoeveel punten mijn commissie heeft verdiend?

Elke maand zal in de nieuwsbrief vermeld worden welke drie commissies het meeste aantal punten hebben verdiend. Als je niet in de top drie staat kan je aan de Commissaris Public Relations per mail (ubbo@rug.nl) vragen hoeveel punten jullie hebben verdiend. Je kan alleen het puntenaantal van je eigen commissie opvragen.

 

Krijg ik punten voor onze eigen activiteit?

Het is vanzelfsprekend dat je als commissie volledig aanwezig bent op de eigen georganiseerde activiteiten, dus daarvoor worden geen punten toegekend.

Het aantal activiteiten verschilt natuurlijk sterk per commissie en daarom is er aan het eind van het jaar een compensatie voor de commissies die minder punten kunnen verdienen, zodat elke commissie uiteindelijk evenveel punten kan verdienen.


Wat kunnen we winnen?

Vlak voor de zomervakantie, aan het einde van het academisch jaar, wordt bij de jaarafsluiting bekend gemaakt welke commissie de meeste punten heeft verdiend. Deze commissie krijgt een mooie tastbare verrassingsprijs. Daarnaast vernoemen we de eerste borrel van het nieuwe jaar naar de winnende commissie! Zie je de poster al voor je?


Wat zijn de uitzonderingen?

Wanneer sprake is van een handicap of langdurige blessure en langdurige afwezigheid in het buitenland kan het bestuur het betreffende lid tijdelijk niet mee rekenen in de wedstrijd.


Het bestuur behoudt zich het recht voor om dit reglement aan te passen. Voor vragen kun je altijd een mail sturen naar ubbo@rug.nlEregalerij

DSC_0039.JPG
2018-2019 Feestcommissie

v.l.n.r. Jasper van der Aa, Thom Schuring, Jordi Hutten, Jip van der Zee, Ilse Eshuis en Ireen Besseling.

WhatsApp_Image_2019-10-31_at_15.10.02.jpeg
2019-2020: Excursiecommissie

v.l.n.r. Elvira Ambrosius, Koen Harmsma, Ilse Wolff, Jordi Hutten, Dian Hulsebosch, Karst Schuil en Elbrich de Jong

Onze sponsoren