Nieuwsbrief III

                *|MC:SUBJECT|*                       
                                               
                                               
                                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                           
               
                                   
                                                                                                                                          
                                                   
Lieve Ubboianen,
Opnieuw ligt er een nieuwsbrief voor je. Een nieuwsbrief in het teken van het einde van het jaar. Met kerst naderend overdenken velen wat ze het afgelopen jaar allemaal wel niet hebben bereikt of juist links hebben laten liggen. Sommigen zullen het afgelopen jaar voor het eerst aan een universiteit gaan studeren, velen daarvan hebben zich daarmee ook nog eens losgemaakt van het juk van hun ouders. Anderen hebben wellicht nog grootsere stappen gemaakt. Maar laat al dat tromgeroffel de toekomst, het nu, niet overstemmen. Geniet nog van het laatste stukje 2017 voordat het jaar om is. Geniet nog even met Ubbo. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Groetjes,
Mart
 
                       
                            
                                   
                                               
                                                           
           
Op Avontuur met het Bestuur.

De mens kan worden opgedeeld in twee delen: zij die kerst de hemel in prijzen en zij die vanaf 1 november al klaar zijn met dat hele kerst-gebeuren. Hoewel ik tot die laatste groep behoor, is hier een conclusie te trekken: je kan niet onder kerst uit. Al helemaal niet nu het sneeuwt en iedereen vast zit in het treinverkeer en/of aan het glibberen is op de snelweg. Toch, het heeft iets knus.

Zo ben ik deze week bezig geweest het jaarlijkse kerstkaartje! Eens in het jaar mag ik mijn taak van notuleren en emailonderhoud opzij zetten om een middagje ouderwets enveloppen te likken en te bestempelen. Hierbij werd ik gelukkig geholpen door mijn medebestuursleden en mijn archiefcommissie. Want hoe leuk is het om een Ubboiaans kerstkaartje te krijgen? Kerst mag dan niet helemaal mijn ding zijn, het is onmogelijk om er niet naar uit te kijken.

Alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

       
           
                                   
                                               
                                                           
            Dinsdag 19 december is het weer tijd voor de traditionele kerstborrel. Dit is tevens de laatste borrel van 2017. De toegang is gratis en de borrel begint om 22:00. Het piekuur zal, zoals gebruikelijk, van 23:00-00:00 zijn. De dresscode voor de borrel is kerstual chic. Trek dus je kekste-kerstige-kleding aan!       
           
                                   
                                               
                                                           
            Op vrijdag 22 december komt Kerst ook naar het Ubbohok met Kerst op het Hok! Niet alleen zal de kerstman er weer zijn, ook is het mogelijk om 3FM Serious Request te steunen, om zo de kerstgedachte nog extra luister bij te zetten. Je kunt je lege flessen langsbrengen en heerlijke lekkernijen halen op het hok en de opbrengst gaat naar Serious Request. Zij hebben dit jaar als doel “Bring Them Home”. Samen met het Rode Kruis probeert 3FM kinderen uit conflictgebieden of bij natuurrampen weer bij hun ouders te brengen. Met 3 euro een kind via het Rode Kruis al een berichtje sturen naar zijn of haar familie. Tussen 11.00 en 13.00 ben je welkom op het Ubbohok!       
           
                                   
                                               
                                                           
            Heb je nog steeds geen genoeg gekregen van Sinterklaas en ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest? Kom dan naar de lezing van Peter van Trigt over duizend jaar Sinterklaas. De lezing is op 21 december in de Martinikerk. De inloop is om 19.30 en de lezing begint om 20.00.       
           
                                               

Onze sponsoren