Bestuur Koekkoek 2019-2020

Officiele_Bestuursfoto.jpg
V.l.n.r. Dian Hulsebosch, Mirthe Bos, Theunis Holthuis, Bibi Koekkoek, Monique Osinga, Kayleigh van der Waard.

Bibi Koekkoek - Voorzitter

In mijn eerste jaar bij Ubbo begon ik als penningmeester in de almanakcommissie. Dat ik twee jaar later voorzitter van Ubbo zou zijn, had ik echt niet kunnen bedenken. Ik ben super blij dat ik dit jaar een van de leukste functies ooit binnen de vereniging mag bekleden! 

Als voorzitter heb je veel losse to-do’s en veel verschillende taken waar je je in een week mee bezig houdt. Hoewel het soms moeilijk blijkt om uit te leggen wat je precies doet, is het wel erg leuk. Je onderhoudt als voorzitter bijvoorbeeld het contact met de opleiding en zit elke week de bestuursvergaderingen voor. Je houdt daarnaast het beleid en de jaarplanning in de gaten en neemt plaats in verschillende overleggen. Dit jaar neem ik daarnaast plaats in de carrièrecommissie en in de internationale commissie als vicevoorzitter. Met de carrièrecommissie zorg je ervoor dat geschiedenisstudenten verschillende carrière-mogelijkheden kunnen ontdekken. De internationale commissie kijkt kritisch naar de internationalisering van de vereniging en van de opleiding. 

Komend jaar ga ik me, met mijn vijf lieve bestuursgenoten, inzetten voor de vereniging en houden we ons bijvoorbeeld bezig met verduurzaming en sociale media. 

Theunis Holthuis - Commissaris Extern & Vicevoorzitter

Mijn naam is Theunis Holthuis en mij is de eer toegevallen om dit jaar de functie van Commissaris Extern te vervullen. Veel van mijn takenpakket speelt zich buiten het directe verenigingsleven af, waardoor ik met mijn bezigheden soms wat buiten het verenigingsleven lijk te staan. Het tegenovergestelde is waar: ik breng de ‘grote boze mensenwereld’ een stukje dichter bij onze leden door namens Ubbo allerlei samenwerkingsverbanden aan te gaan.  

Zo benader ik externe partijen – denk aan restaurants, kroegen maar ook verkleedwinkels, drukkerijen et cetera – om gunstige samenwerkingen aan te gaan die het studentenleven voor Ubboiaanen wat goedkoper en interessanter maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kortingen of speciale deals voor Ubboiaanen die te verkrijgen zijn via de ledenpas. Naast kortingen en leuke deals sleep ik ook acquisitiegeld binnen om Ubbo welvarend te houden. Dit brengt me door heel Groningen om in leuke koffietentjes te bespreken waarom iemand onze mooie vereniging geld zou moeten geven. Hierbij wordt ik ondersteund door de acquisitiecommissie, waarmee ik brainstorm, acquisitie loop en leuke acties zal opzetten door het jaar heen. 

Naast de acquisitiecommissie zit ik ook nog in de Galant Gala hoofdcommissie en het Studenten Geschiedenis Nederland (SGN) overlegorgaan, een overkoepelend orgaan voor zeven studieverenigingen van Geschiedenis door heel Nederland heen. Het Galant Gala is bij ieder natuurlijk bekend als een van de mooiste feesten van het hele jaar. Met SGN organiseer ik namens Ubbo samen met de andere verenigingen onder andere de jaarlijkse SGN dag, bedoeld om onder het genot van lekker eten en drinken leuke dingen te doen en nieuwe mensen met gedeelde passies – het mooiste vakgebied wat er is, geschiedenis – te leren kennen. 

Dit is een korte weergave van wat ik zoal doe op dagelijkse basis, naast de algemene taken die komen kijken bij onze mooie vereniging besturen. Er is altijd genoeg te doen maar het is nooit saai, dus ik geniet met volle teugen. Ik hoop dat ik aan het eind van dit jaar nog steeds hetzelfde zeg, en bovendien dat jullie er ook zo op terug zullen kijken. Ik heb er alle vertrouwen in! 

Mirthe Bos - Secretaris

Toen ik afgelopen jaar solliciteerde voor een commissie had ik nooit durven dromen dat ik het jaar daarop de commissies zelf mocht vormen als lid van het 83e bestuur van GHD Ubbo Emmius. 

Mijn naam is Mirthe Bos en woon nu ruim een jaar in Groningen. Mijn jonge jaren heb ik gesleten in het Friese Sneek waar mijn pake altijd geschiedenis verhalen vertelde. Misschien dat daar interesse is ontstaan voor geschiedenis. De keuze voor de studie was niet snel gemaakt, maar wel eentje waar ik ontzettend blij mee ben. Gelukkig vind ik de studie leuk, maar veel leuker vind ik de studievereniging. Daarom ben ik gelijk actief geworden als secretaris in de excursiecommissie en heb ik na een aantal maanden besloten te solliciteren voor het bestuur!

Mijn functie in het bestuur is secretaris, dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle in- en uitgaande correspondentie van de vereniging. Ik zit dus veel achter mijn computer om mails te beantwoorden. Wees niet getreurd! De secretaris neemt gelukkig ook actief deel aan het commissieleven van de vereniging. Dit jaar neem ik namelijk plaats in twee commissies: de archiefcommissie als voorzitter en de congrescommissie als vicevoorzitter. Beide commissies vormen een goede tegenbalans tegen het hectische bestuursleven. 

Samen met mijn vijf geweldige bestuursgenoten kan ik niet wachten om de uitdaging die we samen zijn aangegaan met beide handen vast te pakken. Hopelijk laten we de mooiste studievereniging van Groningen niet in de fik laten vliegen….

Kayleigh van der Waard - Commissaris Intern 

Dian Hulsebosch - Penningmeester

Dit jaar ben ik de penningmeester bij GHD Ubbo Emmius. Het afgelopen jaar ben ik pr geweest van de Congrescommissie, dus penningmeester van het bestuur is zeker weer een nieuwe uitdaging. Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik dit zou doen, had ik (en al mijn m&o docenten) je voor gek verklaard.


Kort gezegd ben je als penningmeester van het bestuur verantwoordelijk voor al het geld van de vereniging. Ik heb de Ubbo pinpas (Bibi heeft er ook eentje, voor het geval dat) waarmee ik alle betalingen doe die nodig zijn om de boel draaiende te houden. Ik overzie de commissiefinanciën en onderhoud de contacten met de penningmeesters binnen de commissies. Wanneer de commissies uitgaven gedaan hebben, kunnen deze bij mij met de bonnetjes erbij gedeclareerd worden. De boekhouding van Ubbo zit ook in mijn takenpakket en dit jaar zal ik voor het eerst gebruik maken van een nieuw boekhoudprogramma.

Om te voorkomen dat ik ineens op een zeilboot met Ubbo’s geld achter de horizon verdwijn word ik gecontroleerd door mijn Kascommissie. Zij controleren of ik alles volgens de regels doe en of mijn boekhouding compleet is. 

Dit jaar ben ik niet alleen bestuur, ik ben ook vicevoorzitter van de Excursiecommissie. Met deze commissie organiseer je twee reizen, een van een week in april en een van een lang weekend in november.

Het gaat een mooi en uitdagend jaar worden en ik kan niet wachten jullie allemaal bij activiteiten te zien!

Monique Osinga - Commissaris Public Relations

Dit jaar heb ik de eer om de functie Commissaris Public Relations bij Ubbo te mogen vervullen, die uit veel verschillende kleinere taken bestaat. 

Uiteraard zal het al opgevallen zijn: ik loop bij elke activiteit rond met de camera. Ik maak op elke activiteit foto’s en plaats deze op de website. Kom vooral een foto maken met je commissie, zodat ik de commissiepunten weer kan updaten. Deze update vind je elke maand weer terug in de nieuwsbrief, die ik ook elke maand weer met liefde voor jullie in elkaar zet. Ook staan daar de evenementen van de komende maand in. Niet alleen komen deze in de nieuwsbrief terecht, ook houd ik deze evenementen bij op de sociale media. Hier maak ik altijd posters voor en deze maak ik samen met de pr uit de desbetreffende organiserende commissie van het evenement. Regelmatig zit ik dus met iemand anders achter de computer en komen er ware pareltjes uit deze samenwerkingen, naast de lol die we regelmatig hebben. 

Daarnaast zit ik in twee commissies. Want niet alleen update ik mensen met een nieuwsbrief, ook ben ik adjunct hoofdredacteur van ons mooie verenigingsblad: de Ubdate! Samen met de redactie maken we vier keer per jaar een mooie Ubdate voor jullie. Daarnaast heb ik ook een steuncommissie die mij helpt met het vertalen van teksten, het aansluiten van geluidsapparatuur, het monteren van aftermovies en nog veel meer: de Digitale commissie. Ik ben echt heel blij met deze commissie, want zonder hen had ik het nog drukker gehad dan dat ik al ben. 

Pfoe, wat een taken allemaal. Hopelijk heb ik jullie een beetje inzicht kunnen geven in mijn bestuursleven! Ik ga een fantastisch jaar tegemoet en ik kijk erg uit naar alle samenwerkingen en activiteiten. We gaan er een knallend jaar van maken met z’n allen!

Onze sponsoren