Huidig bestuur

18-19 Van Bussel
V.l.n.r. Hanna Hilhorst, Bart Zegeling, Valerie de Heus, Wibo van Bussel, Lars van den Brink, Bouke de Jager


Wibo van Bussel - Voorzitter

Getogen in het voormalig universitaire Franeker, besloot ik twee jaar geleden om Geschiedenis te gaan studeren in Groningen. Pas in mijn tweede jaar besloot ik actief te worden bij Ubbo – wat escaleerde tot het voorzitterschap van de vereniging. In mijn schamele vrije uurtjes speel ik graag piano of speel ik een potje schaak. Lekker zwart-wit.

Volgens velen zorgt een goed voorzitter ervoor dat hij zo min mogelijk hoeft te doen, maar mijns inziens is dat onzin. Als voorzitter ben je de eindverantwoordelijke van het bestuur, wat ook betekent dat je de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen leidt. Je zorgt ervoor dat iedereen zijn taken zo optimaal mogelijk uitvoert. Naar buiten toe vertegenwoordig je de vereniging bij verschillende overleggen. Zo schuif je aan bij het studieverenigingenoverleg en ben je de contactpersoon voor de opleiding. Juist de diversiteit aan taken, dat maakt mijn functie aantrekkelijk en interessant!

Bouke de Jager - Secretaris

Hallo, ik ben Bouke en ik ben secretaris. Dat betekent dat ik de persoon ben die de mail, de post en de agenda onderhoudt. Daarnaast maak ik notulen van de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen en ben ik verantwoordelijk voor andere spannende dingen zoals de ledenadministratie en boekenverkoop. Naast mijn bestuurswerk zit ik ook in twee commissies. Ik ben voorzitter van de zeer ervaren archiefcommissie, waarmee ik niet alleen het archief uptodate houd, maar ook toegankelijk maak voor de leden. In mijn lieve congrescommissie ben ik de vice-voorzitter, wat betekent dat ik alle taken krijg die niemand wil doen.

In het zeldzame geval dat ik eens een Ubbo vrij uurtje heb, werk ik hard aan mijn studie. Dat is niet altijd even succesvol. Ik zit liever elke avond in de bioscoop of op de bank. Daarnaast ben ik een liefhebber van vrijwel alle soorten muziek, zolang het maar geen jazz is. Kom eens langs mijn hokuur om mee te genieten! Als ik later groot ben, wil ik graag lijken op Lars. Maar misschien is dat een beetje ambitieus. Voor het komende jaar probeer ik maar mijn propedeuse te halen.


Lars van den Brink - Penningmeester

Mijn naam is Lars van den Brink, ik ben dit jaar verantwoordelijk voor Ubbo’s financiën als Penningmeester. Daarnaast val ik als vicevoorzitter de excursiecommissie lastig. Ik studeer nu natuurlijk geschiedenis, tweede jaar, en hoewel ik uiteraard alle geschiedenis monsterlijk boeiend vind, krijg je mij pas echt enthousiast met contemporaine geschiedenis. Een mooie discussie over een biertje sla ik daarom ook niet snel af. Naast de studie en de vereniging, ben ik in het weekend vaak te vinden op scouting. Hier geef ik leiding aan een jeugdgroep.

Als Penningmeester houd ik mij bezig met het financiële reilen en zeilen van de vereniging. Bij mij declareer je de commissiekosten voorgeschoten door jou en je commissie. Ook stuur je naar mij de kosten te hoog om voor te schieten. Daarnaast houd ik de boekhouding bij en trek ik ongezien de kostbare euro’s van je rekening.
Hanna Hilhorst - Commissaris Extern

Hoi! Ik ben Hanna Hilhorst en dit jaar bekleed ik in het bestuur de functie van Commissaris Extern. Momenteel ben ik tweedejaars geschiedenisstudent en derdejaars bedrijfskunde student. Ik hou van gezelligheid en drink graag een kop koffie of een biertje met mijn vriendinnen. Verder heb ik altijd een overvolle agenda, dus afspraken graag twee weken van tevoren maken. *knipoog*

Als extern houd ik me bezig met de sponsoring en samenwerkingen die onze vereniging met verschillende partijen heeft. Samen met mijn acquisitiecommissie proberen we Ubbo te verbinden met allerlei bedrijven om hier wederzijdse voordelen uit te halen. Ik zit ook in het bestuur van de Studenten Geschiedenis Nederland (SGN). Dit is een overkoepelend orgaan van alle studieverenigingen geschiedenis in Nederland waarmee we elk jaar de SGN-dag organiseren. Daarnaast organiseer ik samen met negen andere verenigingen het jaarlijkse Galant Gala! Ondanks alle drukte haal ik erg veel plezier uit mijn functie en uit mijn tijd als Ubbo-bestuur.


Valerie de Heus - Commissaris Intern & Vicevoorzitter

Hallo, ik ben Valerie en ik ben dit jaar de vicevoorzitter en commissaris intern van GHD Ubbo Emmius. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de bachelor geschiedenis. Naast mijn studie en mijn taken bij de vereniging ben ik gek op koken (graag met een wijntje erbij), muziek en dieren. Als commissaris intern ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een groot deel van de commissies binnen de vereniging. Ik zorg ervoor dat commissies goed kunnen functioneren en ik ben het aanspreekpunt voor de commissievoorzitters. Ik lees dagelijks notulen en heb elke week wel meerdere afspraken met voorzitters of vergaderingen met commissies. Voorderest ben ik het kortste lijntje tussen het bestuur en de interne commissies. Ik zorg ervoor dat iedereen zo goed mogelijk op de hoogte is van wat er gebeurt en vooral ook moet gebeuren. Tot slot organiseer ik als commissaris intern ook het voorzittersoverleg.

Als vicevoorzitter ben ik de eerste plaatsvervanger van de voorzitter. Mocht de voorzitter niet in staat zijn om bij een bestuursvergadering of algemene ledenvergadering te zijn, dan neem ik de taken van de voorzitter op mij. Voorderest ben ik als vicevoorzitter ook een aanspreekpunt voor de rest van het bestuur en de leden. Bovendien kan ik optreden om mogelijke conflicten tussen de voorzitter en de rest van het bestuur op te lossen. Al met al, ervaar ik mijn bestuursjaar als zeer leerzaam en vooral ook heel erg leuk!

Bart Zegeling - Commissaris Public Relations

Mijn naam is Bart Zegeling en ik ben dit jaar de commissaris PR. Ik vind het altijd leuk om met andere mensen samen te zitten en iets te drinken, dit mag koffie, fris, maar uiteraard ook een biertje zijn. Daarnaast vind ik het leuk om te gamen, te lezen en te reizen. Verder heb ik ook een grote passie voor Amerika, die met name gestimuleerd is door mijn tijd daar.

Als commissars PR ben ik verantwoordelijk voor een verscheidenheid van taken. Ten eerste verzorg ik voor alle activiteiten die worden georganiseerd door het bestuur en de commissies van Ubbo dat er een evenement op de site en Facebook wordt geplaatst, daarnaast verzorg ik ook dat er een posters wordt gemaakt. Dit gebeurd in samenwerking met pr leden van de commissies. Ten tweede maak ik tijdens elk evenement foto’s en plaats deze op de Ubbo-site. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de site en apparatuur van Ubbo. Gelukkig hoef ik dit niet allemaal te doen en kan de digitale commissie mij hierbij ondersteunen.

Onze sponsoren