Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het Groninger Historisch Dispuut Ubbo Emmius werd in 1936 opgericht en is de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Elk jaar organiseren wij een breed scala aan activiteiten, van congressen en lezingen tot buitenlandse reizen en feesten. Ieder jaar verwelkomen we de eerstejaars tijdens het geweldige introductiekamp! 

Al deze activiteiten worden georganiseerd door verschillende commissies, die je hier kunt vinden. Daarnaast verzorgt Ubbo ook het studentenmentoraat voor de eerstejaars en een flinke korting op je studieboeken. De vereniging wordt gecoördineerd door het bestuur. Alle functies wisselen jaarlijks en staan open voor alle leden!

Ons lidmaatschap is niet duur (€17,- per jaar). Je contributie wordt aan het begin van het studiejaar afgeschreven. Dus de korting die je via Ubbo op je boeken krijgt, is vrijwel altijd hoger dan je contributie. Ubbo is een studievereniging, geen studentenvereniging; bij ons moet niks (behalve je contributie betalen) maar alles mag! Wij zouden je graag zien bij onze activiteiten! Ubbo is open en gezellig, dus de ideale plek om nieuwe vrienden te maken. Ook overtuigd? Hier kan je lid worden.

Groepsfoto voor Over Ubbo
Groepsfoto op excursie in Warschau in mei 2019

Onze sponsoren