Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Al-is-de-leugen-nog-zo-snel,-de-wodka-achterhaalt-hem-wel-borrel

dinsdag 17 maart 16:04 Door: Bestuur

 Op dinsdag 31 maart is het alweer tijd voor de maandelijkse borrel en kunnen we los in 't Gat van Groningen. Op de al-is-de-leugen-nog-zo-snel,-de-wodka-achterhaalt-hem-wel-borrel kan je even ontspannen in de tentamenperiode om er daarna weer vol tegen aan te kunnen gaan. Jullie zijn vanaf 22:00 weer van harte welkom en van 23:00 tot 01:00 zal het piekuur zijn. Toegang is uiteraard gratis. 


meer »

Tentamentrainingen blok 3

vrijdag 06 maart 13:58 Door: Bestuur

Langzaamaan beginnen de uren in de UB weer op te lopen en de liters koffie nemen toe. Dit kan maar één ding betekenen: de tentamens komen er weer aan! Heb jij nog behoefte aan wat extra oefening en wil je nog wat vragen stellen? Dat kan, want de studiecommissie organiseert weer tentamentrainingen. 
Je kan je voor de volgende tentamentrainingen opgeven:
Themacollege GPC: 20 maart van 15:00 tot 17:00.
Themacollege ESG: 30 maart van 15:00 tot 17:00. 
Staats - en natievorming I: 2 april van 15:00 tot 17:00.


meer »

11 Snelle & handige tips voor de (studenten)portemonnee

maandag 02 maart 12:27 Door: Bestuur

Zit jij ook altijd de dagen af te tellen tot je weer studiefinanciering krijgt? Eet je droog brood met tomatensaus als avondeten? Moet je een nieuwe laptop, maar heb je simpelweg het geld niet? 
Lees dan hier over 11 snelle en handige tip voor de (studenten)portemonnee. Zeker met de veranderingen in de basisbeurs, kunnen we immers elke cent gebruiken!
 


meer »

Agenda

Sponsoren

 

Foto's