Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Universitaire Vredesdagen

dinsdag 26 augustus 11:53 Door: Bestuur

De Universitaire Vredesdagen worden ieder jaar georganiseerd door de RuG, Clio, SIB, Vintres en GHD Ubbo Emmius en gaan over oorlog en vrede. Dit jaar is het onderwerp de machtsstrijd binnen Oost-Azië, voornamelijk tussen China en Japan. De lezingen op de eerste avond zullen over China gaan en tijdens de tweede avond ligt de focus op Japan. Tijdens de eerste avond op 11 september zal drs. Garrie van Pinxteren, die werkzaam is voor de NOS, komen spreken. Tevens zal het woord worden gegeven aan dr. Florian Schneider, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en gespecialiseerd in de politiek in het moderne China. Op donderdag 18 september worden de lezingen gegeven door dr. Christopher Lamont, werkzaam bij de studie IBIO in Groningen, en mr. dr. Herman Voogsgeerd, universitair docent op het gebied van Internationale Betrekkingen en Industriële rees & Arbeid. Prof. Tjalling Halbertsma zal de avond in goede banen leiden. Op beide avonden is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het voeren van discussies. Kortom, de Universitaire Vredesdagen staan garant voor twee interessante avonden! Geïnteresseerd? Kom dan op 11 en 18 september naar de Marie Lokezaal in het Harmoniegebouw, de toegang is gratis. 
 


meer »

Mix & Match-feest

maandag 25 augustus 11:18 Door: Bestuur

Op dinsdag 9 september is het tijd voor hét openingsfeest van dit collegejaar: het Mix & Match-feest. Bassie & Adriaan, K3, de Duckies: allerlei vreemde groepen en stelletjes passeren op dit feest de revue. Zorg ervoor dat jij jouw match(es) weet te vinden, ga met ze op de foto en grabbel naar een leuke prijs! Het feest begint om 22:00 in het Pakhuis en een kaartje kan je aan de deur of via www.ubbo-emmius.nl kopen. Om 22:00 begint ook meteen het piekuur, dus zorg ervoor dat je er op tijd bent! Ook is er een gratis fust. Kortom, een avond die je niet wilt en mag missen!


meer »

Running Dinner

donderdag 21 augustus 15:20 Door: Bestuur

Op donderdag 4 september vind het Running Dinner plaats, dé culinaire activiteit van Ubbo. Je geniet van heerlijke maaltijden, bereid door Ubboianen bij hen thuis. Daarbij leer je ook nog eens de stad goed kennen doordat je met de fiets voor iedere gang naar een ander adres gaat. Voor slechts €5,- krijg je een voor-, hoofd- en nagerecht waarbij door de koks kosten noch moeite worden gespaard! Om 17:30 verzamelen alle deelnemers zich op het Harmonieplein. Vanaf daar vertrekt iedereen in groepjes naar het eerste adres. Aanmelden kan vanaf maandag 1 september 10:00  tot dinsdag 2 september 12:00. Er kunnen maximaal veertig personen deelnemen, dus wees er snel bij! 


meer »

Bezoek de StudieStartWeken!

dinsdag 19 augustus 12:27 Door: Bestuur

Aan het begin van ieder studiejaar organiseert GHD Ubbo Emmius een extra breed aanbod aan activiteiten, om je kennis te laten maken met alle kanten van de vereniging! Kijk voor het meest actuele overzicht van de activiteiten op http://www.ubbo-emmius.nl/studiestartweken/ en https://www.facebook.com/UbbosStudieStartWeken?ref=hl


meer »

Word lid van GHD Ubbo Emmius!

woensdag 18 juni 10:51 Door: Bestuur

Word nu lid van GHD Ubbo Emmius! Deze studievereniging is opgericht in 1936 en organiseert dus al bijna 80 jaar allerlei leuke, interessante en gezellige activiteiten. Van borrels en feesten tot tentamentrainingen en excursies, het aanbod is ontzettend breed! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de commissiepagina, waar je kan zien welke commissies Ubbo allemaal heeft en wat zij organiseren. Verder hebben wij een verenigingsblad, de Ubdate, dat online te lezen is. Kijk daarnaast eens op de fotopagina voor een leuke sfeerimpressie van de vereniging. Lid worden? Het lidmaatschap kost slechts €14,50 per jaar! Meld je dus snel aan. Het lidmaatschapsformulier vind je hier. Wij kijken uit naar het komende jaar, hopelijk jullie ook!


meer »

Agenda

04 september 2014 17:30 Running Dinner 09 september 2014 22:00 Mix & Match-feest 11 september 2014 19:30 Universitaire Vredesd.. 18 september 2014 19:30 Universitaire Vredesd.. Maandoverzicht »

Sponsoren


 

Foto's