Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Carrièrecongres

donderdag 10 april 13:06 Door: Bestuur

Op vrijdag 2 mei vindt het jaarlijkse carrièrecongres plaats! Het thema is 'Live After Ubbo', waarbij oud-geschiedenisstudenten met verschillende loopbanen aan het woord zullen komen. De plenaire lezingen worden gegeven door Hans Goedkoop (Andere Tijden), Sible Harmsma (Arcadis BV) en Koosje Spitz (Nationale UNSECO Commissie). Dagvoorzitter is de iedereen bekende Jan-Willem Drijvers, hoogleraar bij de fractie Oude Geschiedenis. Wie de workshops gaan geven, wordt binnenkort bekendgemaakt. Het congres kost €7,50 inclusief lunch EN borrel en zal plaatsvinden in het Van Swinderen Huys. De aanmeldingen gaan binnenkort open via www.ubbo-emmius.nl maar houd de datum alvast vrij in je agenda!


meer »

Hok gesloten

woensdag 09 april 12:24 Door: Bestuur

Van vrijdag 11 tot en met maandag 21 april zal het hok gesloten zijn in verband met de Grote Excursie en het Paasweekend. Daarna zijn wij weer op de normale tijden geopend (in ieder geval iedere dag tussen 11:00 en 13:00). 


meer »

Grote Ubbo Toneelstuk: Kasimir & Karoline

maandag 07 april 16:08 Door: Bestuur

 In mei presenteert de Theatercommissie het Grote Ubbo Toneelstuk 'Kasimir & Karoline'. Dit toneelstuk, gebaseerd op het gelijknamige stuk van de Hongaar Ödön von Horváth, is herschreven en geregisseerd door Inge van der Vaart en Hester Schaap. In een tijd dat de crisis hoogtij viert, trachten diverse personages hun gedachten te verleggen op de kermis. De één zoekt plezier, de ander tevergeefs naar geluk. Rijke heren komen in aanraking met uitzinnige meisjes, fatsoenlijke mannen zien hun normen steeds verder verschuiven richting het kwade. Langzaam breken relaties en lijkt alles reddeloos verloren. Toch blijken degenen die dachten dat ze alleen waren, samen te zijn. Wordt alles beter, steeds beter?


meer »

Bambi-staat-weer-in-de-wei-ben-jij-er-vanavond-ook-bij-borrel

maandag 07 april 14:02 Door: Bestuur

 29 april is het weer zover, lekker borrelen in de Mambo Jambo! Op deze borrel zal het thema van het Congres bekend worden gemaakt. Tevens is het de eerste activiteit na de excursie, dus des te meer reden om even langs te komen. De borrel begint om 22:00 met een piekuur van 23:00 tot 01:00 en is gratis toegankelijk. We hopen jullie daar te zien!


meer »

Vul-je-pullen,-over-elf-maanden-weer-naar-de-Hullen-borrel

woensdag 12 februari 15:03 Door: Bestuur

 Het commissieweekend is nog niet geweest, maar om de pijn achteraf alvast te verzachten bij deze een herinnering aan het commissieweekend van volgend jaar. Denk even terug (of vooruit) aan dit fantastische weekend terwijl je je pasjes maakt op de maandelijkse borrel. Deze begint om 22:00, met een piekuur van 23:00 tot 01:00, is in de Mambo Jambo en gratis toegankelijk.


meer »

Agenda

29 april 2014 22:00 Bambi-staat-weer-in-d.. 08 mei 2014 20:15 Grote Ubbo Toneelstuk.. 09 mei 2014 20:15 Grote Ubbo Toneelstuk.. 10 mei 2014 20:15 Grote Ubbo Toneelstuk.. Maandoverzicht »

Sponsoren


 

Foto's