Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


C.U.T.-film

dinsdag 27 januari 20:51 Door: Bestuur

Op dinsdag 10 februari organiseert de C.U.T.!-commissie haar tweede filmavond. De avond zal in teken staan van de moord op J.F. Kennedy, die vanuit verschillende perspectieven zal worden weergegeven. Prof. dr. D.F.J. Bosscher zal hier meer over komen vertellen.
Inloop is om 20:00 in het USVA-café en de avond begint om 20:30 op de USVA-zolder.
Kaarten kosten €3,- voor leden en €4,- voor niet-leden en zijn te koop via www.usva.nl.


meer »

Van basisbeurs naar leenstelsel

donderdag 22 januari 13:37 Door: Bestuur

Op 20 januari jongstleden heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Studievoorschot hoger onderwijs (klik hier) aangenomen. Door het aannemen van dit wetsvoorstel verandert er veel voor studenten. Zo verdwijnt de basisbeurs op het hbo en de universiteit en zal hier vanaf 1 september 2015 het leenstelsel in werking treden. Zit jij in een overgangsregeling? Wil jij weten wat je van komende jaren kunt verwachten en niet voor verrassingen komen te staan? Kijk dan hier of praat met je studieadviseur over de gevolgen die dit voor jou heeft.


meer »

Emo's Reis: lezing door prof. dr. D.E.H. de Boer

donderdag 22 januari 10:25 Door: Bestuur

 Op donderdag 5 februari vindt de eerste lezing van 2015 plaats. Prof. dr. Dick de Boer zal komen vertellen over de Groningse abt Emo, die een reis maakte van Wittewierum naar Rome tussen november 1211 en juli 1212. Prof. dr. Dick de Boer geeft ons een kijkje in de middeleeuwse samenleving, vanuit het perspectief van Emo en dat van de moderne reiziger. De lezing vindt plaats in Het Heerenhuis (Spilsluizen 9), de inloop is om 19.30 uur en om 20.00 uur start de lezing. Toegang is gratis.
Mocht er een Elfstedentocht plaatsvinden op 5 februari, dan gaat de lezing niet door.


meer »

The A-theme

maandag 19 januari 16:07 Door: Bestuur

Op maandag 2 februari organiseert de feestcommissie weer een feest met als thema: 'The - A-theme'. Had jij altijd al een een aardbei willen zijn? Of Albert Einstein of Amy Winehouse? Kortom wees creatief met de letter A!
Het feest begint om 22:00 in het Pakhuis en zal tot in de late uurtjes duren. Het piekuur is van 22:00 tot 00:00. Toegang is voor leden €2,- en voor niet-leden €2,50. Kaartjes kun je kopen door je aan te melden via het agenda-item op www.ubbo-emmius.nl of op 2 februari bij de deur. 


meer »

SGN-Dag Nijmegen 2015

woensdag 07 januari 11:43 Door: Bestuur

Op 20 februari 2015 vindt de jaarlijkse SGN-dag plaats, ditmaal in het idyllische Nijmegen! Het ochtendprogramma wordt gehouden op de universiteit en zal bestaan uit lezingen over de jaren ’60. Deze zullen gehouden worden door de Amsterdamse professor Kennedy en de Nijmeegse docenten dr. Geertje Mak en dr. Marjet Derks. Na een lekkere lunch zullen we ons naar het prachtige stadscentrum verplaatsen en staan een bezoek aan het Valkhofmuseum, een stadswandeling en een bierproeverij op het programma. Vervolgens genieten we van een heerlijk diner, is er een spannende pubquiz en wordt de bijzondere dag afgesloten met een spetterend feest! De organisatie is bezig met het regelen van slaapplekken. Voor slechts €15,- neem je deel aan dit geweldige programma en leer je bovendien de leukste geschiedenisstudenten uit heel het land kennen. Mis dit niet!


meer »

Agenda

05 februari 2015 19:30 Emo's Reis: lezing do.. 09 februari 2015 18:30 Halfjaarlijkse Algeme.. 13 februari 2015 12:00 Commissieweekend 2015 Maandoverzicht »

Sponsoren


 

Foto's