Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Je-moet-een-gegeven-port-niet-in-de-bek-kijken-borrel

dinsdag 14 april 15:24 Door: Bestuur

Op dinsdag 28 april kunnen de voetjes weer van de vloer op de maandelijkse borrel van GHD Ubbo Emmius. De je-moet-een-gegeven-port-niet-in-de-bek-kijken-borrel zal vanaf 22:00 plaatsvinden in t Gat van Groningen waar we weer kunnen genieten van de heerlijke hitjes en lekkere drankjes. Piekuur is van 23:00 - 01:00 en toegang is uiteraard gratis!


meer »

Carrièrecongres 'Explore the past, imagine the future'

dinsdag 07 april 15:03 Door: Bestuur

 Vrijdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, is het weer tijd voor het jaarlijkse carrièrecongres van GHD Ubbo Emmius. Heb jij nog geen idee wat je later wil worden? De Cacie heeft haar uiterste best gedaan om jou daar bij te helpen! Met verschillende workshops, speeddates en plenaire lezingen van sprekers als Coen Verbraak (journalist, programmamaker en winnaar van o.a. de Sonja Barend Award), Joost van Oort (Nederlands bekendste en modernste geschiedenisleraar) en Bram Bouwens (bedrijfshistoricus), belooft het een fantastische dag te worden! Kosten zijn €7,50 (incl. lunch) en aanmelden kan hier. Komt dus allen 1 mei naar het Van Swinderen Huys! Inloop is vanaf 9.30, het programma start om 10.00 en we gaan door tot ongeveer 17.00. Daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om gezellig na te borrelen.


meer »

Grote Ubbo Toneelstuk: Jeanne d'Arc

dinsdag 07 april 11:56 Door: Bestuur

Ook dit jaar heeft de theatercommissie van Ubbo in samenwerking met regisseur Jurgen van Tolie weer een mooi toneelstuk voorbereid. Het toneelstuk gaat over Jeanne d’Arc, drie meedogenloze rechters en ze krijgt te maken met een koning die flink onder de plak zit bij zijn schoonmoeder. Het toneelstuk zal 7, 8 en 9 mei plaatsvinden in het Usva theater. De kosten zijn 6,50 voor studenten en 8,50 voor niet studenten. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.usva.nl.


meer »

Alumnidag Apeldoorn

dinsdag 07 april 11:34 Door: Bestuur

Wil je in contact komen met (oud-)geschiedenisstudenten en een bezoek brengen aan het mooiste paleis van Nederland? Dan is er goed nieuws! Op zaterdag 25 april vindt de jaarlijkse alumnidag plaats in Apeldoorn! Het programma begint om 11.00 uur in 'De Keizerskroon'. Daar zal de ledenvergadering en de lunch plaatsvinden. Vanaf 13.30 uur brengen wij een bezoek, inclusief rondleiding en een bezoek aan de tentoonstelling 'Sisi', aan Paleis 't Loo! De dag wordt afgesloten met een borrel! Kosten voor deze dag bedragen €15,- (ter plaatse te voldoen). Wil jij je opgeven voor deze dag? Stuur dan een mail naar alumni.geschiedenis@rug.nl. Wij hopen veel Ubboianen te zien!


meer »

C.U.T.!-film

donderdag 02 april 16:23 Door: Bestuur

Op dinsdag 21 april presenteert de C.U.T.!-commissie haar derde film. Deze film zal gaan over een meeslepend liefdesdrama dat zich afspeelt in de koude straten van Moskou, gebaseerd op een boek van één van de bekendste Russische schrijvers ooit. Voorafgaand aan de film zal dr. Elka Agoston-Nikolova een inleidende lezing komen geven over de achtergrond van de film. Haar expertise ligt in Zuid - Slavische talen en culturen. 


meer »

11 Snelle & handige tips voor de (studenten)portemonnee

maandag 02 maart 12:27 Door: Bestuur

Zit jij ook altijd de dagen af te tellen tot je weer studiefinanciering krijgt? Eet je droog brood met tomatensaus als avondeten? Moet je een nieuwe laptop, maar heb je simpelweg het geld niet? 
Lees dan hier over 11 snelle en handige tip voor de (studenten)portemonnee. Zeker met de veranderingen in de basisbeurs, kunnen we immers elke cent gebruiken!
 


meer »

Agenda

Geen agenda-items

Maandoverzicht »

Sponsoren

 

Foto's