Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Tentamentrainingen Blok 4

donderdag 21 mei 13:49 Door: Bestuur

De laatste tentamens komen in zicht, Stucoman helpt je naar de finishlijn!
Op vrijdag 5 juni is er van 15:00 tot 17:00 een tentamentraining voor Nederlandse Geschiedenis I,  daarvoor kan je je hier aanmelden. 
Op donderdag 11 juni & vrijdag 12 juni is er van 15:00 tot 17:00 een tentamentraining voor Staats- en Natievorming II. Deze training is anders dan anders i.v.m. de mondelinge afname van dit tentamen. Je kan je aanmelden voor één van de middagen. Op deze middag zullen leden van de stuco het mondeling simuleren, zodat je een beeld krijgt van wat je te wachten staat. Voor beide middagen is plaats voor max. 12 mensen. Je kan je hier aanmelden voor 11 juni en hier voor 12 juni. 


meer »

KB-bekendmakingsborrel

dinsdag 19 mei 12:53 Door: Bestuur

Op dinsdag 26 mei is het zover! Dan zal bestuur Schoep het kandidaatsbestuur 2015-2016 bekendmaken. Vanaf 22:00 is iedereen van harte welkom in 't Gat van Groningen om het nieuwe KB te feliciteren. 


meer »

De-handdoek-in-de-rum-gooien-borrel

vrijdag 15 mei 10:25 Door: Bestuur

 Op donderdag 28 mei is het weer tijd voor de maandelijkse borrel! Op de-handdoek-in-de-rum-gooien-borrel kan je nog even alle stress van je af swingen voordat de tentamens weer gaan beginnen. Vanaf 22:00 is iedereen van harte welkom in 't Gat van Groningen, waar we van 23:00 tot 01:00 weer kunnen genieten van de piekuren. 


meer »

11 Snelle & handige tips voor de (studenten)portemonnee

maandag 02 maart 12:27 Door: Bestuur

Zit jij ook altijd de dagen af te tellen tot je weer studiefinanciering krijgt? Eet je droog brood met tomatensaus als avondeten? Moet je een nieuwe laptop, maar heb je simpelweg het geld niet? 
Lees dan hier over 11 snelle en handige tip voor de (studenten)portemonnee. Zeker met de veranderingen in de basisbeurs, kunnen we immers elke cent gebruiken!
 


meer »

Agenda

Geen agenda-items

Maandoverzicht »

Sponsoren

 


 
 


 


Foto's