Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Sint in het hok

donderdag 20 november 16:27 Door: Bestuur

Ook dit jaar zal Sinterklaas de Ubboianen niet overslaan,
Zonder ons te verblijden kan hij niet terug naar Spanje gaan.
Iedereen kan vanaf 26 november zijn schoen komen zetten in het hok,
Bijgesloten een klein cadeautje, zoals pennen, sokken of een mok.
Het hokuur van 4 december wordt een feest,
Omdat Sinterklaas en zijn schimmel dan zijn langs geweest.
Tussen 11:00 en 13:00 is het tijd om de cadeautjes uit te pakken,
Onder het genot van chocomelk en pepernoten, dat wordt smakken!


meer »

Ubstage

dinsdag 18 november 16:12 Door: Bestuur

Kan jij beter zingen dan Karl Marx, Napoleon, Julius Caesar en Ubbo Emmius? Ben je het zat om op te treden voor je kat en snak je naar een echt publiek? Geef je dan op voor Ubstage! Je kan je inschrijven via de inschrijflijsten  in het Ubbo hok of hier op de site. Tot 5 december zijn de inschrijvingen geopend.
Dit jaar zal Ubstage op 9 december plaatsvinden. De inloop is vanaf 20:30, de optredens beginnen om 21:00. De toegang is gratis.


meer »

Hip Hop Party

maandag 17 november 16:54 Door: Bestuur

Word jij wild van de beats van 50 Cent? Sta jij te bouncen op de beats van Kanye West of Lil' Kim? Op maandag 1 december organiseert de feestcommissie Hip Hop Party: hard to ghetto. Kom in je mooiste outfit naar het Pakhuis om lekker los te gaan op mooie hiphop plaatjes. De prijs voor leden is €2,- en voor niet-leden €2,50. Aanmelden kan via de site, je kan ook nog een kaartje kopen bij de deur. Het feest begint om 22:00 en het piekuur is van 22:00 - 00:00.


meer »

Tweede ronde verkoop truien en vesten

maandag 17 november 16:33 Door: Bestuur

De tweede verkoopronde van de ubbotruien en -vesten is van start gegaan!
Vanaf vandaag t/m vrijdag 5 december 12:00 kun je dit modestatement weer aan je garderobe toevoegen. Helaas zijn de pasmodellen niet meer aanwezig in het hok, maar er zijn al wat truien en vesten in de omloop die je vast mag passen. 
De truien zijn €30,50 en de vesten €35,-. 
 


meer »

De-Berenburg-is-los-borrel

dinsdag 11 november 14:55 Door: Bestuur

De tentamens zijn achter de rug, iedereen heeft weer college's, het gewone leven is weer begonnen. Dan kan één onderdeel niet ontbreken: de maandelijkse borrel. 
Wil jij even lekker met de voetjes van de vloer onder het genot van een lekker drankje? Kom op dinsdag 25 november naar het 't Gat van Groningen voor De-Berenburg-is-los-borrel! Vanaf 22:00 staan de deuren weer open en van 23:00 - 01:00 is het piekuur. 
 


meer »

Agenda

28 november 2014 16:00 Master Vrimibo Maandoverzicht »

Sponsoren


 

Foto's