Home

Welkom

 

Welkom op de website van GHD Ubbo Emmius, de studievereniging van de opleiding Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ubbo Emmius telt bijna 800 leden en typeert zichzelf als een zeer actieve vereniging waar gezelligheids- en vakinhoudelijke evenementen op een unieke wijze worden gecombineerd. Er zijn volop kansen tot onplooiing, veelal in een informele sfeer. Er worden dan ook zeer uiteenlopende acitiviteiten georganiseerd, zoals lezingen, feesten, (carrière-)congressen, borrels en filmavonden.

Wil je weten waarom jij als (aankomende) geschiedenisstudent lid moet worden van GHD Ubbo Emmius? Bekijk hier een lijst met redenen.


Lezing: Grensland

vandaag 11:45 Door: Bestuur

Op 2 oktober vindt de eerste lezing van het collegejaar plaats. De spreker is dhr. dr. Marc Jansen, een voormalig docent Russisch en Geschiedenis van Oost-Europa van de UvA. Hij zal uitweiden over zijn nieuwste boek, Grensland, dat de geschiedenis van Oekraïne behandelt. Deze lezing geeft een achtergrond bij de huidige onrust in het land, maar geeft ook een beeld over de rol die Oekraïne in het verleden gespeeld heeft in de internationale politiek. 
Locatie: Doopsgezinde Kerk. Aanvang: 19:30. Toegang: gratis. 


meer »

De-mooiste-geschiedenis-schrijf-je-'s nachts-borrel

gisteren 18:26 Door: Bestuur

De laatste dinsdag van de maand komt weer in zicht en daarmee de eerste borrel van dit collegejaar! Het zal tevens de laatste borrel zijn van (oud-) Bestuur Aalderink: De-mooiste-geschiedenis-schrijf-je-'s nachts-borrel!
Op deze avond wordt ook de bestemming van de Kleine - Excursie bekend gemaakt!
De borrel vindt plaats in 't Gat van Groningen en begint om 22:00. Piekuur is van 23:00 tot 01:00.


meer »

Congres: Maskers voor de massa

dinsdag 16 september 16:18 Door: Bestuur

Op 10 oktober 2014 organiseert de congrescommissie het jaarlijkse historische congres der GHD Ubbo Emmius! Het thema van dit jaar is 'maskers voor de massa: geschiedenis van de beeldvorming in de politiek en media'. De dag zal beginnen om 09:30 en rond 18:00 afgelopen zijn. Kosten voor leden zijn €12,50 en voor niet-leden €15,00. Inschrijven kan vanaf vandaag via de site of je kan een kaartje kopen op de volgende dagen tussen 12:00 en 14:00 in de hal van het harmoniegebouw:


meer »

De commissiesollicitaties zijn open!

dinsdag 09 september 13:42 Door: Bestuur

Lijkt het je leuk om dit jaar Ubbo te versterken en actief te worden? Meld je dan nu aan! Stuur een e-mail naar ubbo@rug.nl met daarin je persoonlijke informatie, je commissie top drie met motivatie per commissie en eventuele ervaring per commissie. De sollicitaties sluiten op vrijdag 19 september om 23:59 uur. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 22 t/m 26 september en de week van 29 september t/m 3 oktober. In het weekend van 20 en 21 september worden de afspraken voor de sollicitatiegesprekken gemaakt. Houd dan je mail goed in de gaten.

We hopen jullie mails met sollicitatie snel te ontvangen!


meer »

Mid-Ubbo Murders

dinsdag 09 september 11:24 Door: Bestuur

Na het Running Dinner zoeken we een nieuwe (de) Cock! Ben je een liefhebber van Cluedo en detectives? Kom dan op dinsdag 23 september naar dit spannende moordspel in de Groningse binnenstad! Zo leer je alle donkere steegjes van de stad kennen. Er wordt om 15:00 verzameld op het Harmonieplein en deelnemen is gratis. De aanmeldingen gaan morgenmiddag om 12:00 open, dus zorg ervoor dat je dan achter je computer zit! 


meer »

Zwemfest

dinsdag 02 september 11:27 Door: Bestuur

Op 25 september 2014 vindt in Vera de twaalfde editie van het Zwemfest Festival plaats. Zwemfest is een muziekfestival dat aan opkomende bands een podium wil bieden. Ook dit jaar zullen welgeteld zeven bands hun lyrics, scheurende gitaren en aanstekelijke deuntjes ten gehore brengen. Het muziekfestival wordt georganiseerd door leden van vier verschillende studieverenigingen, namelijk: GHD Ubbo Emmius (Geschiedenis), VIP (Psychologie), Ibn Battuta (Sociale Geografie en Planologie) en GLV Idun (Biologie en LS&T).


meer »

Universitaire Vredesdagen

dinsdag 26 augustus 11:53 Door: Bestuur

De Universitaire Vredesdagen worden ieder jaar georganiseerd door de RuG, Clio, SIB, Vintres en GHD Ubbo Emmius en gaan over oorlog en vrede. Dit jaar is het onderwerp de machtsstrijd binnen Oost-Azië, voornamelijk tussen China en Japan. De lezingen op de eerste avond zullen over China gaan en tijdens de tweede avond ligt de focus op Japan. Tijdens de eerste avond op 11 september zal drs. Garrie van Pinxteren, die werkzaam is voor de NOS, komen spreken. Tevens zal het woord worden gegeven aan dr. Florian Schneider, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en gespecialiseerd in de politiek in het moderne China. Op donderdag 18 september worden de lezingen gegeven door dr. Christopher Lamont, werkzaam bij de studie IBIO in Groningen, en mr. dr. Herman Voogsgeerd, universitair docent op het gebied van Internationale Betrekkingen en Industriële rees & Arbeid. Prof. Tjalling Halbertsma zal de avond in goede banen leiden. Op beide avonden is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het voeren van discussies. Kortom, de Universitaire Vredesdagen staan garant voor twee interessante avonden! Geïnteresseerd? Kom dan op 11 en 18 september naar de Marie Lokezaal in het Harmoniegebouw, de toegang is gratis. 
 


meer »

Agenda

vandaag 19:30 Universitaire Vredesd.. 23 september 2014 15:00 Mid-Ubbo Murders 25 september 2014 20:00 Zwemfest 30 september 2014 22:00 De-mooiste-geschieden.. 02 oktober 2014 19:30 Lezing: Grensland Maandoverzicht »

Sponsoren


 

Foto's